Wrakduiken

Wrakduiken in de Noordzee. Het klinkt niet echt bijzonder maar niks in minder waar. Voor sommige is duiken al spannend, maar dan ben je nog niet wezen wrakduiken op de Noordzeebodem. Zonder dat je aan het duiken bent is het al eng en spannend om in een pik donkere ruimte te zijn waar je niks om je heen ziet. Met wrakduiken is het pik donker en zie je alleen waar je lamp die je bij je hebt op schijnt en dan nog de meest bekende eigenschap van duiken erbij, je zit onder water.

Waarom wrakduiken op de Noordzeebodem

Vind hier informatie over wrakduiken op de Noordzee bodem

Op de bodem van de Noordzee is het stik donker. Zonder dat we ons er bewust van zijn in Nederland liggen er veel wrakken op onze zeebodem. Dit samen met het donker vormt een fantastisch ervaring. Wrakduiken in de Noordzee. De Noordzeebodem wordt dan ook wel aangeduid als waardevol archeologisch erfgoed.

Als je meer wilt weten over de historie van de Noordzeebodem klik dan hier.

Duiken

Lees in deze blog informatie over wrakduikenDuiken klinkt vrij makkelijk. Trek een pak aan, spring het water in en zwem naar beneden. Nou, zo simpel is het niet. Er komen veel technieken en regels bij kijken om ook weer levend boven water te komen. Dit geldt al voor gewoon duiken laat staan voor wrakduiken. Wrakduiken is

een gevaarlijke sprot waar veel risico’s bij komen kijken.

Helemaal op de bodem van de Noordzee die zonder extreem diep te moeten gaan bereikbaar is, maar wel pik donker. Behalve dat je in goede (sportieve) conditie moet zijn voor wrakduiken moet je ook je hoofd koel kunnen houden en niet snel bang worden.

Daadwerkelijk gaan wrakduiken

Voor mij staat wrakduiken zeker op mijn bucketlist. Van een boot afspringen het water in om in de donkere duistere wereld onder water naar eeuwen ouden geschiedenis te gaan kijken. Hiervoor heb je wel een duikbrevet nodig. Als je die eenmaal hebt zijn er tal van organisaties die jou graag uitnodigen om lid te worden en samen met jou de boden gaan verkennen. Een aanrader hiervoor schijnt NOB te zijn. Het aspect van de pik donkere wereld onder mij verkennen spreekt mij ontzettend aan, maar duiken naar mooi koraal is natuurlijk ook prachtig. Kijk voor bestemming hiervoor bij onze categorie reizen.

Wark duiken op jouw  bucketlist

Wrakduiken samen met Kick the Bukcet

Mocht jij nou enthousiast zijn geworden van deze wrak duiken, voeg hem dan toe aan jouw bucketlist en bouw samen met Kick the Bucket jouw bucketlist op. Kijk voor andere sportieve bucketlist activiteiten op sport.