Husky slee rijden naar het Noorderlicht

Husky slee rijden

De sneeuw kraakt onder mijn husky slee, de husky’s hijgen van inspanning en we zoeven met hoge snelheid langs bomen en over grote witte vlakte, geweldig! Dit is iets wat iedereen een keer in zijn leven moet doen. Op deze manier jezelf vervoeren met een huskyslee is geweldig. Kijk voor meer sportieve ideeën in de categorie sport

Groen welkom vanaf mijn husky slee

Al voor ik op een Huskyslee sta en alleen arriveer bij mijn accommodatie heb ik geluk.

Husky slee rijden

Het noorderlicht is vanuit de auto te zien. Het noorderlicht is echt goed te zien en we stappen geregeld uit om te kijken en foto’s te maken. Alles kriebelt en ik kan niet wachten om op die husky slee te staan. Na een lange tocht arriveren ik bij de Valkea Lodge. Een schitterende accommodatie gebouwd op een heuvel, aan de rand van een groot meer. Morgen is het dan zover. Ik ga husky slee rijden door het aangrenzende bosrijke natuurgebied!

Husky slee rijden

In de  warme winteroutfit ga ik op weg naar de huskyfarm die op loopafstand van Valkea Lodge ligt. Vanaf daar start de tocht. De enthousiaste husky’s horen we van veraf al blaffen. Wanneer we dichterbij komen zijn ze helemaal niet meer te houden. De Husky slee staat al klaar en de gids verwelkomt mij. Ze vertelt uitgebreid over de husky’s en haar passie voor de huskyslee. Ik krijg een eigen slede met (een span van) vijf husky’s. Na de uitleg van de gids is het tijd om te knuffelen en zo jouw husky’s beter te leren kennen. En nu is het dan echt tijd om te gaan.

De gids waarschuwde voor het enthousiasme van de husky’s in het begin met husky slee rijden. Ze hebben dan veel energie. In het begin moet ik eerst vaak remmen, maar na een tijdje gaat het huskyslee rijden mij erg goed af. Het sturen op de slee kon ik daarin tegen helemaal niet. Gelukkig wisten de Husky’s goed de weg en volgde netjes de leider. Wat is dit geweldig.

Aan het einde van de husky slee rit

Eenmaal terug gekeerd op de thuisbasis worden de husky’s losgemaakt van de slede. Tijdens het loskoppelen wordt er nog verdere informatie verstrekt over de speciale dieren die net voor een geweldige ervaring hebben gezorgd. Het was echt onvergetelijk en een geweldige ervaring. Dit is iets wat ik iedereen aanraad en wat ik zeker nog eens wil doen in mijn leven.

Husky slee rijden

Ben jij een fan van mooie reizen kijk dan eens bij onze categorie reizen.