Heb je zin in de grootste hamburger? In een Arnhems restaurant staat een van de grootste hamburger met een hoogte van een halve meter op de kaart. Deze grootste hamburger heeft een passende, uitdagende naam: The Bucketlist Burger.

De Bucketlist burger

En de naam voor deze hamburger is terecht: deze ‘monsterburger’ bestaat uit onder andere vijf hamburgers van 150 gram per stuk, vijf plakken bacon, vijf dikke schijven tomaat, twaalf gegrilde uien, vijftien stukken augurk, tien plakken cheddarkaas en tot slot sla en saus op een Italiaanse bol. Voor het geval je na die tijd nog een gaatje over hebt, wordt de burger geserveerd met huisgemaakte boerenfriet en rauwkostsalade. De prijs voor deze monstermaaltijd is prijs: 39,95 euro.

Big Daddy Challenge, een stapel van grootste hamburgers

In Barneveld zit het tweede Nederlandse restaurant met een bucketlist burger, Burgers van Barneveld. In dit burgerrestaurant heb je de ‘Big Daddy Challenge’. De grootste hamburger van Nederland heeft momenteel de naam ‘Big Daddy 10’. Deze Big Daddy is met komkommer, sla, ui, tomaat en 10 hamburgers à 300 gram per stuk.

Het is ooit begonnen met een ‘grootste hamburger’ van 300 gram. Echter is het nu is het een wedstrijd geworden wie de meeste burgers kan eten. In het restaurant hangt zelfs een Wall of Fame, met de mensen die hun grootste hamburgers op krijgen. Let wel, dat geen wat je bestelt moet ook opgegeten worden wil je op deze wall terecht komen. Als jij de Big Daddy 10 bestelt en je weet er maar 4 op te eten, telt dit niet voor een plekje op de muur.

Denk jij dat jij één van deze grootste hamburgers aan kan? Voeg hem dan snel toe aan je eigen bucketlist en race dan snel naar Burgers van Barneveld om je plekje op de muur te bemachtigen. Momenteel staat het record op de Big Daddy Double Nine van 2,7 kilo daarom is het dus nog mogelijk om als eerst de Big Daddy 10 helemaal op te eten.

Andere burgers voor op de bucketlist

Deze grootste hamburgers mogen dan enorm en prachtig zijn, maar het zijn zeker niet de grootste hamburgers ter wereld. In een Fins café is er enkele jaren geleden al een record behaald met 4,87 meter. De aller grootste hamburger is een paar jaar geleden door onze oosterburen gemaakt. Deze hamburger heeft een record gewicht van 1.164 kilo en is gemaakt in Pilsting (Duitsland).

Op het gebied van grootste hamburgers hebben we overigens wel een nationale trots in het Guinness Book of World Records staan, die van duurste ooit: chefkok Diego Buik presteerde het om een burger te bakken die een recordbedrag droeg van maar liefst 2.050 euro.