Let op bierliefhebbers: met (een van) deze 5 bierglazen drinkt u uw favoriete drankje in stijl.
Wij drinken liever geen bier uit de fles, wij drinken bier uit een bierglas, zoals het hoort. Zo kan je de aroma’s van het bier beter ruiken en de goudgele vloeistof fijner opnemen. Om je mee te nemen in onze overtuiging, hebben we een paar van onze favoriete bierglazen benoemd. Bekijk ze hieronder!

Fujiyama glas

Fujiyama BierglasWij houden van glazen waar een betekenis achter zit. Dit is zeker het geval met het Fujiyama glas. Dit bierglas representeert Mount Fuji, een berg die 3776 meter hoog reikt en zich in Japan bevindt. Wanneer het glas gevuld is lijkt het het meest op de berg. Dit aangezien de berg, die redelijk hoog reikt, sneeuw op de top kent. De schuimkraag van het bier geeft dit aanzicht weer. Elk glas wordt handgeblazen door de Japanse vakmannen en wordt in een gave houten doos geleverd. Voor honderd euro (dit is inclusief verzendkosten, anders kost-ie 75 euro) kun je het glas hier bestellen. Zo heb je altijd een vet verhaal die je kunt vertellen tijdens het bier drinken.

Old Dutch Moscow Mule mok

Moscow Mule BierglasHet woord ‘bierglas’ houdt in dat je alleen bier uit glas mag drinken. Dit is natuurlijk niet het geval. Deze beker is gemaakt van koper en is misschien wel de coolste manier om je bier van binnen te werken. Het heeft wel iets te maken met het hebben van een persoonlijke bierbeker die een beetje body heeft. Dat geldt zeker voor deze robuuste mok. Voor bijna zeventien euro kunt u uw bierdrinkervaring net dat beetje extra geven.

Dubbel Bierglas

Dual BierglasHet kan heerlijk zijn om twee verschillende bieren te combineren. Dit gebeurt bijvoorbeeld in biercafés om nieuwe smaaksensaties te creëren. Dit glas bestaat uit twee cilinders waarin je in elke cilinder een biertje kunt serveren. Bovenaan het glas komen de twee cilinders samen, zodat u het perfecte anderhalf biertje kunt drinken. Bijkomend voordeel van het glas is dat de aroma’s van de twee bieren samen vrijkomen. Zo krijgt u een goede indicatie van de smaak voor het drinken en kunt u al ruiken wat er in het bier zit qua ingrediënten. Omdat het glas er door zijn vormgeving strak en elegant uitziet, zijn we er klaar mee. Ook enthousiast, kijk dan bij Pretentious Glass.

Hopside Down glas

Hopside down bierglasDat je ook creatief kunt zijn met bierglazen is duidelijk te zien aan dit glas. Als je het glas voor het eerst bekijkt, valt het je niet op. Maar als je het met bier vult, zul je zien dat het lijkt alsof er een omgekeerde fles bier in het glas zit. Misschien niet een van de meest chique bierglazen, maar voor slechts elf euro is het zeker een mooie aanvulling op uw bierglazencollectie.

 

Amsterdams bierglas

amsterdammertjeHeineken kwam een goede tijd geleden met de Heineken Extra Cold. Het principe achter het Amsterdamse bierglas is een beetje hetzelfde. Het is, zeker op de warme zomerdag, zo lekker om een koud glas pils te drinken. Deze glazen zorgen hiervoor. Ze zijn gemaakt van een dubbele wand en bestaan uit borosilicaatglas. Hierdoor is het bestand tegen temperaturen tot -30 graden Celsius en kan het koelmiddel uw bier minstens een half uur afkoelen. Je kan hier twee glazen kopen voor dertig euro.