De meest ongebruikelijke, noodzakelijke reisfeiten leest u hier!

Reizen kan je geest verruimen en je naar nieuwe en spannende ervaringen leiden. Misschien heb je een idee van hoe je reis zal zijn op basis van recensies van reizigers uit het verleden en het bekijken van de websites van populaire attracties. Hoewel deze bronnen kunnen leiden tot nuttige adviezen en informatie, zijn er een aantal interessante reisfeiten en ongewone gewoontes die misschien niet direct bekend zijn bij de gemiddelde reiziger. Hier zijn een paar reisfeiten die jou zullen doen verbazen!

Reisfeit 1: 60% van de meren in de wereld bevinden zich in Canada.

Genomen bij Moraine Lake in Banff National Park.

Canada is het op een na grootste land ter wereld en een verbazingwekkende 9% van zijn oppervlakte is bedekt met zoet water. Canada kent 32.000 meren met een omtrek van 3 kilometer omtrek of groter! De meeste meren hebben een oppervlakte van meer dan 3 vierkante kilometer. Deze meren hebben een mineraaldichtheid die drie keer zo zout is als de oceaan! Dat zijn nog eens reisfeiten!

Reisfeit 2: Zuid-Afrika is de thuisbasis van de langste aaneengesloten wijnroute ter wereld.

Landschap van wijngaarden en bergen in de buurt van Stellenbosch Winelands, West-Kaap in Zuid-Afrika

Deze prachtige route, die zich uitstrekt van de Kaapse Wijnlanden tot Klein Karoo, is een van de meest bekende attracties van Zuid-Afrika en een belangrijk aspect van de Zuid-Afrikaanse landbouwindustrie. Een wijnproeverij langs de route levert een gevarieerd aanbod aan wijnen en uitgestrekte wijngaarden op. Ontdek meer over de beste manieren om de wijnroute en andere delen van Zuid-Afrika te verkennen door middel van een luxe excursie.

Reisfeit 3: Meer dan 30 miljoen mensen in China wonen in grotten.

reisfeiten
De Grotten van Longmen, een cultureel erfgoed van de wereld. reisfeiten

De Grotten van Longmen, een cultureel erfgoed van de wereld. Het is een van de vier beroemdste Boeddhistische Schathuizen van de Grotten van de Kunst van China, die in Luoyang, Henan, in China worden gevestigd.

Reisfeit 4: Het is wetenschappelijk bewezen dat reizen je gelukkiger maakt.

reisfeiten
Reizen kent geen stress, maar nieuwe ervaringen bieden grote voordelen voor diegenen die op zoek zijn naar reislust. reisfeiten

Binnen de eerste paar dagen van het reizen meld 89% van de mensen dat zij een aanzienlijke dalingen in stressniveaus kennen. De stress word dus in de eerste dagen al flink minder! Koppels melden dat ze een verhoogd gevoel van intimiteit ten opzichte van elkaar ervaren. Als gevolg daarvan, is reizen gekoppeld aan een afname van hart-en vaatziekten en andere soorten stress-gerelateerde aandoeningen. Dit zijn natuurlijk reisfeiten die je extra stimuleren omweg te gaan.

Reisfeit 5: In IJsland, kunt u twee tektonische platen zien die boven het aardoppervlak samenkomen.

reisfeiten
Staande over een gat boven tektonische platen in het Thingvellir National Park in Ijsland. reisfeiten

In Thingvellir, IJsland, steken de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen uit het aardoppervlak in een ontzagwekkende weergave van natuurlijke schoonheid. Avontuurlijke bezoekers kunnen duiken en snorkelen tussen de platen – wat een verhaal om mee naar huis te nemen is natuurlijk! Het is een van de meest interessante feiten over reizen om anderen te vertellen! IJsland zit boordevol geografische wonderen en is een paradijs voor natuurliefhebbers.

 

Reisfeit 6: De gemiddelde persoon in Zwitserland verbruikt 22 pond chocolade per jaar.

reisfeiten
Genieten van een ultieme Zwitserse ervaring, genieten van fijne pralines in de prachtige bergen van Zwitserland. reisfeiten

Een recente studie ontdekte dat de gelukkige Zwitserse burgers gemiddeld 22 pond chocolade per jaar consumeren, wat elk jaar beter is dan in elk ander land. Het feit dat Zwitserse burgers zoveel chocolade consumeren, mag niet als een verrassing komen gezien het feit dat Zwitserland een van de grootste exporteurs van chocolade ter wereld is.

 

Reisfeit 7: Het zouten van je voedsel is in Egypte beledigend

reisfeiten
Hawawshi, een klassieke Egyptische specialiteit van gekruid vlees gebakken in brood geserveerd met tahina. reisfeiten

In Egypte is het op smaak brengen van je eten nadat het aan je is geserveerd beledigend voor de chef-kok of de gastvrouw, omdat het impliceert dat het niet naar je wens was als geserveerd. Dus, als je een reis naar Egypte gepland hebt in de nabije toekomst, zorg ervoor dat de zout shaker te vermijden is bij het dineren.

Bedankt voor het lezen van deze blog! voor andere blogs over reizen kun je hier drukken!

Klik hier voor een mooi boek over reisfeiten!