Een mond vol met penis is normaal gesproken niet onze eerste gedachte voordat we ga ontbijten, maar blijkbaar genieten veel mensen in Hong Kong van de mogelijkheid om voor 11 uur ’s ochtends te genieten van een geslachtsorgaan soep. Oorspronkelijk begon dit als een eenvoudige kans om wat testikels te verorberen, maar nadat we bij het restaurant waren aangekomen, bleek dat we voor ongeveer 11 dollar van meerdere geslachtsorganen konden genieten.

Het leek ons dom om de kans te missen om zoveel “delicatessen” in één keer te combineren. Want we zijn geen vaste klant in de stad Yuen Long, een van de belangrijkste satellietsteden van Hong Kong in het gebied dat bekend staat als de New Territories.

De geslachtsorgaan soep

Het eerste wat ons opviel is dat alle geslachtsorganen grondig gekookt en verzacht waren. De smaak van de bouillon was stevig doorgedrongen, dat de individuele smaken van de “vlees” minder herkenbaar maakte. De belangrijkste afscheider was de textuur. Hier zijn mijn beschrijvingen in volgorde van voorkeur:

Testikels

De rundertestikels zijn zo zacht als de dooier van een gekookt ei, maar voor het oog zitten ze vol met paarsblauwe aders.

Penis

De runderpenis heeft een stevige textuur, maar is slecht te kauwen, het lijkt dan ook wel veel weg te hebben uit de pees van een Rib-Eye.

Scrotum

De runderscrotum is veel minder smakelijk dan de twee eerder genoemde ingrediënten, de scrotum is zeer goed te kauwen en heeft een knapperige huid.

Labia

De runderlabias zijn het ergste van allemaal, het lijkt alsof je een soort zachte plastic gel eet, die ook nog eens rekbaar en vettig is. Kortom het is een zeer vies ingrediënt!

Onze ervaring

Over het geheel genomen is de testikel het enige item dat ik nog een keer zou proberen, het is niet heerlijk, maar het is zeker eetbaar. In Europa wordt dit gerecht nergens verkocht, al deze ingrediënten verdwijnen in de maak van hondenvoer. Als het dan ook aan ons ligt, moet het daar blijven. Het is leuk geprobeerd te hebben, maar daar blijft het dan ook bij.


Meer Chinese Bucketlist items!