Catamaran Zeilen

Snelheid maken zonder een motor. Het was voor mij een hele openbaring. Tijdens het Catamaran zeilen op de Noordzee vloot ik over het water en dat alleen door de wind die ik in de zeilen had. Het catamaran zeilen heb ik gedaan op Texel bij zeilschool de Eilander. Dit was een onwijs gave ervaring die ik iedereen aan kan raden.
Voor andere sportieve activiteiten kan je kijken in onze categorie sport.

Catamaran zeilen

Waarom catamaran zeilen

Tijdens de vakantie samen met mijn vriendin op Texel zagen wij al geregeld mensen catamaran zeilen. Dit ziet er ontzettend spectaculair uit omdat één van de twee rompen uit het water komt en op die manier scheert de boot over het water heen. Per toeval kwamen wij in gesprek met de eigenaar van de zeilschool en die vertelde ons hoe het werkte en dat je bij hem een cursus kan volgen. Na te overleggen besloten wij dit te doen en de volgende dag was het dan zo ver.

De wind

Wij zouden gaan zeilen. Om negen uur in de ochtend melden wij ons netjes bij de zeilschool. Het was rustig. Er werden wel een aantal boten klaar gelegd maar er werd ons gezegd, ga maar rustig zitten jullie moeten denk ik nog wel even wachten. De reden hiervoor was dat er maar een windkracht van anderhalf tot twee aanwezig was. Dit was te weinig om goed te kunne zeilen en dus ging er voorlopig nog niks gebeuren. Dit bewees voor mij de mooie samenhang met de natuur en deze gave sport. Ietsje later hadden we gelukkig. De wind was aangewakkerd.

Eindelijk catamaran zeilen

Na een tijdje te hebben gewacht was de wind gaan blazen en mochten wij dus ook over het water gaan blazen tijdens het catamaran zeilen. Na veel instructies bij de boot duwde wij samen met de instructeur de boot het water in en sprongen erop. Het ging gebeuren. Achterwaarts loodste de instructeur de catamaran het water in en toen draaide we om. Ik mocht de fok aantrekken en hij deed het grootzeil en daar gingen we. We waren aan het catamaranzeilen. Na een tijdje mochten we ook zelf het roer overnemen en om de beurt bestuurde we de boot. Het gaf een ongelofelijke kick als de wind je ver boven het water tilde en je als ware door de lucht zweefde. Geweldig was het.

Na een paar dagen

Mijn vriendin en ik deden het ontzettend goed en de laatste dag van onze cursus kregen we de boot zelfs even met zijn tweeën mee om te kijken hoe dat ons af zou gaan. Maar ook dat ging super. Kortom een echte aanrader. Daarnaast is Texel ook een ontzettend leuke vakantie bestemming. Kijk voor meer leuke reis ideeën op onze categorie reizen.