Dutch Favourite Beerlist is dé bier bucket lijst voor iedere bierliefhebber

Bert Kuperus kreeg ooit een bier bucket lijst met 36 favoriete Belgische bieren van een Belgisch biergenootschap onder ogen. Waarom is die er in Nederland nog niet, zo vroeg Bert zich af. Toen bierkenner Derek Walsh hem aanspoorde zelf een bier bucket lijst te maken, begon een avontuur dat zondag zijn voorlopige hoogtepunt bereikte met de presentatie van de Nederlandse lijst in Biercafé De Engel in Oldenzaal. De lijst wordt gepromoot onder de naam Dutch Favourite Beerlist. “De Dutch Favourite Beerlist is gepubliceerd in het Nederlands én in het Engels, want dan kan gelijk de hele wereld lezen wat voor mooie bieren er in ons land worden gemaakt voor jouw eigen bier bucket lijst”, aldus de bierkenner.

Bert Kuperus is een 49-jarige bierkenner uit het Twentse dorp Losser. Hij is de drijvende kracht achter de website Bierconnaisseur, waarop nu de lijst met Nederlandse Favoriete Bieren is te vinden voor je eigen bier bucket lijst. Bert benaderde 25 bierkenners en vroeg deze specialisten naar hun favoriete Nederlandse bieren. Verder leverde een bier bucket lijst op met 36 bijzondere Nederlandse bieren (speciaalbieren). De lijst is een overzicht en dus geen ranglijst.

Bekende biergezichten

De bier bucket lijst werd met veel bombarie gepresenteerd in Biercafé De Engel in Oldenzaal. Daartoe waren veel bekende bierkenners uit de Nederlandse bierwereld aanwezig, zoals Hans Glandorf, Jos Brouwer, Rick Kempen, Kim Lentjes, Dennis Kort en de brouwers van onder andere De Gulzige Gans, Maallust, Brouwerij Othmar en Eanske. De brouwers van de uitverkoren bieren kregen de gelegenheid een paar woorden te te richten tot het publiek. Ook de bierconnaisseurs die bieren op de lijst hebben gezet, konden hun keuze toelichten.

Onze bier bucket lijst

Op de lijst met Nederlandse bieren staat onder andere het Zeebier van Oersoep, Chateau Neubourgh van Gulpener, drie bieren van Brouwerij Rodenburg, de 1818 van Maallust en niettemin veel meer interessante Nederlandse bieren, die je als bierliefhebber gedronken moet hebben. Bekijk hier de Dutch Favorite Beerlist en stel je eigen Bier Bucket lijst samen.

Dutch Favourite Beerlist/ De Bier Bucket lijst met Nederlandse bieren

Ook wij van Kick The Bucket hebben onze eigen bier bucket lijst samengesteld. We hebben alle vijf de leden bieren geselecteerd vanuit de bier bucket lijst van Nederland:

 
 

Heavy Cross

Heavy Cross Jopen

Jopen
Selected by: Mike Ankersmit en Jordy Bouwmeester

La Trappe Blond

La Trappe Blond

La Trappe
Selected by Mike Ankersmit en Jasper Engelbertink

 

Gerrit by Wentersch

Wentersch Gerrit

Wentersch
Selected by Daniël Berger

 

Watergeus

Vandenbroek Watergeus

Vandenbroek
Selected by Davy Beekman en Daniël Berger

Grand Prestige Vatgerijpte Bourbon

Grand-Prestige-Vatgerijpt

Hertog Jan
Selected by Mike Ankersmit, Jasper Engelbertink, Jordy Bouwmeester en Davy Beekman