Bergbeklimmen zonder touw

informatie over bergbeklimmen zonder touw vind je bij kick the bucketOver de hele wereld zijn mooie bergen te vinden. Naar de top van zo’n berg klimmen is wat mensen die de klim sport beoefenen warm maakt. Bergbeklimmen en hoge toppen bereiken. Zoals bijvoorbeeld deze bergtoppen. Voor een aantal mensen die bergbeklimmen is deze activiteit uitvoeren zonder zekering helemaal in een kick en een activiteit voor op hun bucketlist. Bergbeklimmen zonder touw vormt voor deze mensen in de klim sport de echte uitdaging.

Waar dan?

Onder klimmen wordt veel verstaan. De ene hijst zich omhoog via bomen of gaat gewoon lopend via de paden naar boven. Dit is voor de één bergbeklimmen en voor de ander hoort dit weer niet thuis in de klim sport. Wanneer het aankomt op de waaghalzen die bergen beklimmen zonder touw als activiteit in het hoofd hebben, komen daar al gauw rotspartijen aan te pas. Een ontzettend bekende en gewaagde plek om dit te doen is El capitan in Amerika. Van het bergbeklimmen zonder touw van deze berg is een documentaire over gemaakt. Dit zou dus één van de locaties kunnen zijn maar het echte bergbeklimmen zonder touw kan overal waar grote en vooral hoge rotspartijen zich schuil houden. Dit zijn altijd mooie plaatsen om te bezoeken voor mooie reis. Voor andere reis ideeën kijk eens hier.

Bergbeklimmen zonder touw is een bekend fenomeen in de klim sport

Het beklimmen van bergen zonder touw wordt veel besproken onder de mensen die fanatiek klimmen. Het is de meest gevaarlijke en risicovolle manier van bergbeklimmen. Echt iets voor op iemands bucketlist als sportieve activiteit om uit te voeren. Dit kan natuurlijk ook op jouw bucketlist als je nog geen ervaring hebt met bergbeklimmen, maar dan zal er wel flink geoefend moeten worden. Het beginnen van oefenen met klimmen kan makkelijk in Nederland in een hal. Maar echt bergbeklimmen moet toch gebeuren in het buitenland.

Inspiratie over bergbeklimmen zonder touw

Ben jij nou nieuwsgierig geworden naar het beklimmen van bergen zonder touw, dan is het kijken van de documentaire ‘’free solo’’ een echte aanrader. Hier wordt alles omtrent bergen beklimmen zonder touw duidelijk uitgelegd vanuit het perspectief van iemand die ook daadwerkelijk zelf deze zware en heftige activiteit wil gaan volbrengen. De foto hieronder is een beeld uit deze documentaire. Hou je meer van lezen dan kijken klik dan hier om het boek van deze docu te lezen. Uiteraard zijn er ook minder grote jongens dan El capitan die een uitdaging vormen om te beklimmen. Wanneer je gaat bergbeklimmen zonder touw vormen al snel veel bergen met rotspartijen een echte uitdaging. Dit komt omdat het grip krijgen en houden op dergelijke wanden ontzettend moeilijk is.
Klinkt dit interessant? Wanneer ga jij dan bergbeklimmen zonder touw op jouw bucketlist zetten?

informatie over bergbeklimmen zonder touw vindt u op kick the bucket

Wil jij meer lezen over bucketlist activiteiten gerelateerd aan sport? Klik dan hier.

Kijk ook eens op onze categorieën: reizen, eten&drinken, adrenaline en festival.